plomp-installatietechniek-slide-historie-zw

 

Scroll

Wat begonnen is als een klantenbedrijfje is inmiddels uitgegroeid ...

plomp-installatietechniek-slide-historie-zw-1

 

Scroll

... tot een heus bedrijf met 20 werknemers in dienst.

Historie

In april 1931 begon Arie Plomp een eenmansloodgieters bedrijf in een schuurtje aan de Nieuwendijk in Woerden. Al snel was het schuurtje niet meer voldoende, en in 1932 verhuisde de werkplaats van het loodgieters bedrijf naar de Schoolstraat, wat later de Jan de Bakkerstraat werd. In 1938 verhuisden ze van de Nieuwendijk naar de Torenwal.

In oktober 1961 is er een winkel in de Nieuwstraat geopend.

In 1973 heeft er in de winkel een verbouwing plaatsgevonden, namelijk de aanbouw van een magazijn.In 1978 kwamen de plannen voor een pand aan de Touwslagersweg. De eerste heipaal werd geslagen door mevrouw Plomp in 1978, de vrouw van Arie Plomp die het bedrijf in 1931 oprichten.

In november 1980 was het pand aan de Touwslagersweg helemaal klaar en werd het ook door mevrouw Plomp geopend.

In 1996 is er besloten weer te verhuizen, dit keer verhuisde de werkplaats naar de Botnische Golf. Later, namelijk in 2005-2006 is ook dit pand weer verbouwd naar het pand dat we nu kennen. De winkel is er toen ingekomen waardoor de winkel uit de Nieuwstraat gesloten werd.

Ondertussen is de bedrijfsnaam al een aantal keer verandert van A. Plomp naar A. Plomp en Zn. naar Plomp Loodgieters naar Plomp Installatietechniek.

Wat begonnen is als een klantenbedrijfje is inmiddels uitgegroeid tot een heus bedrijf met 20 werknemers in dienst. Inmiddels zijn we veel meer gericht op projecten zoals nieuwbouw en verbouw, maar nog steeds is Plomp een klantgericht bedrijf.

Inmiddels heeft de 3e generatie het bedrijf overgenomen.


Top